آشنایی با بازارهای مالی و انواع آنها | حسینی فایننس

آشنایی با بازارهای مالی و انواع آنها | حسینی فایننس

شاید پس از بررسی به این نتیجه برسید که من نباید در بازار رنج و بدون روند معامله کنم یا … . بازارها بر‌اساس سر‌رسید ابزار قابل معامله به دو دسته بازار پول و سرمایه تقسیم می‌شوند. بازار بدهی، بازاری است که در آن مطالبات ثابت یا ابزارهای بدهی مثل اوراق قرضه معامله می‌شوند.

  • بازار فارکس متشکل از بانک ها، شرکت‌های تجاری، بانک‌های مرکزی، شرکت‌های مدیریت سرمایه گذاری، صندوق‌های تامینی و کارگزاران و سرمایه گذاران خرده فروشی فارکس است.
  • بازار بورس به علت ورود نقدینگی بالا و تورم بالا در کشور، کماکان می‌تواند بهترین گزینه جهت سرمایه‌گذاری باشد.
  • قدمت و توانایی بالای بازار کالا و خدمات در تامین نیازهای کلی افراد، باعث شده این بازار گستردگی زیادی داشته باشد.
  • (کلمه‌ی Spot‌ که در بیشتر پلتفرم‌های ترید به چشم می‌خورد از همین مفهوم استفاده کرده و به معنای تصاحب واقعی دارایی مورد معامله است).

ریسک اندک عدم پرداخت، نقدشوندگی و ارزش اسمی زیاد از ویژگی‌های این بازار است. دلیل عمده نیاز واحدهای اقتصادی به بازار پول، تامین نقدینگی و عدم همزمانی دریافت پول و انجام مخارج است. بر پایه طبقه‌بندی بازارهای مالی با نگرش به سررسید دارایی‌ها، بازار سرمایه به بازار داد و ستد ابزارهای مالی با سر رسید بیشتر از یک سال و دارایی‌های بدون سر رسید گفته می‌شود. (مثل سهام، اوراق خزانه، اوراق مشارکت و …) بازار سرمایه نسبت به بازار پول بسیار گسترده‌تر بوده و از تنوع ابزاری بیشتری برخوردار است. تا اینجا مطالبی مقدماتی برای آشنایی با بازارهای مالی و اصطلاحات رایج در علم اقتصاد بیان شد.

بازار اوراق قرضه‌ی بین‌المللی

یکی از ویژگی‌های بارز این بازار، بازدهی عالی و سود زیادی است که در مدتی کوتاه از طریق آن به اکادمی حسینی فایننس سرمایه‌گذاران تعلق می‌گیرد. فعالان و سرمایه‌گذاران بازار بورس شرایط بازار را تحلیل و بررسی می‌کنند و با استفاده از نوسانات قیمت سهام و سرمایه‌گذاری‌های منطقی در زمان درست، سرمایه خود را افزایش می‌دهند. این در حالی است که سود سپرده‌های بانکی ثابت و بسیار کمتر از سود سرمایه‌گذاری در بازار بورس است. یعنی با توجه به اطلاعاتی که در بازار وجود دارد و بر‌اساس قیمت عرضه و تقاضای موجود، قیمت اوراق بهادار تعیین می‌شود. دیگر تفاوت بزرگ بازار پول و بازار سرمایه ابزارهای مالی متفاوت آنهاست؛ در حالی که بازار پول از سپرده‌ها، وام با وثیقه، حواله و بروات استفاده می‌کند، بازار سرمایه از اوراق بهادار (سهام) و اوراق مشارکت استفاده می‌کند.

قیمت

خود این بازار به دو دسته بازار بین‌المللی اعتبار و بازار بین‌المللی اوراق بهادار بدهی دسته‌بندی می‌شود. به‌طور کلی بازارهای مالی داخل کشور را می‌توانیم به انواع زیر تقسیم‌بندی کنیم. طلا، گوهر، عیار و زر نام چهار صندوق طلایی هستند که در حال حاضر فعالند و افراد بعد از دریافت کد بورسی می‌توانند در این چهار صندوق طلا معامله و سرمایه‌گذاری انجام دهند. هر شخصی که کد بورسی داشته باشد، می‌تواند از طریق بازار سرمایه طلا، سکه و دیگر مشتقات آن را بخرد.

در دوره آشنایی با بازارهای مالی چه مواردی آموزش داده می شود؟

«اوراق قرضه» نوعی از اوراق بهادار هستند که توسط سرمایه‌دارها به صورت وام با مدت و درصد سود مشخص، در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. به بیان دیگر، اوراق قرضه را می‌توان نوعی توافق بین وام‌دهنده و وام‌گیرنده در نظر گرفت که تمام شرایط وام در آن قید شده ‌است. قیمت سهام یا سایر دارایی‌هایی که در یک بازار مالی خرید و فروش می‌شود،‌ الزاماً نشان‌دهنده‌ی ارزش واقعی آن دارایی نیست و می‌تواند متفاوت باشد. به زبان ساده‌تر،‌ بازارهای مالی این امکان را فراهم می‌کنند تا پول از سمت سرمایه‌دارها به کسب‌و‌کارها جریان پیدا کند.