پزشکیان: به دنبال جلوگیری از گسترش درگیری هستیم؛ مودی: کشتار در غزه و لبنان قابل قبول نیست


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رس، ریاست جمهوری، دکتر مسعود پزشکیان که به دعوت رئیس جمهور روسیه برای شرکت در شانزدهمین اج، سران گروه بری، به کازان سفر کرده است، این سخنان را شامگاه سه شنبه در نخستین بخش از برنامه های سفر به روسیه و در دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند بیان کرد.
رئیس جمهور در این دیدار گفت: امیدوارم کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر با تغییر روش و توقف حمایت‌های خود از رژیم صهیونیستی، به توقف جنایات و کشتار این رژیم کمک کنند.
وی با بیان اینکه نگاه بنده ایجاد وفاق در داخل کشورم و تقویت و گسترش روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است، تصریح کرد: متاسفانه در همان اولین روز آغاز به کار رسمی بنده رژیم صهیونیستی با ترور آقای هنیه به ،وان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران سعی کرد در پیگیری این اه، اخلال ایجاد کند.

بررسی مهمترین مسائل دوجانبه و رویدادهای منطقه از سوی سران ایران و هند
رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر هند در این دیدار همچنین مهمترین مسائل دوجانبه و راهکارهای گسترش روابط فیمابین و نیز رویدادهای منطقه را بررسی و بر ضرورت توقف درگیری‌ها در منطقه و پر، از اعمال استانداردهای دوگانه در زمینه حقوق بشر تاکید ،د.

ضرورت شتاب بخشی به اجرای توافقات ایران و هند در بندر چابهار
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقمند و آماده توسعه روابط با هند است، اظهار داشت: عضویت ایران و هند در بری، زمینه من،ی برای تقویت بیش از پیش روابط و همکاری‌های دو کشور در راستای تامین منافع متقابل است. امیدواریم در همین راستا در اجرای توافقات فیمابین به خصوص در زمینه توسعه بندر چابهار تسریع شود.
رئیس جمهور گفت: تقویت روابط و همکاری‌های اقتصادی میان کشورهای منطقه باعث ارتقای سطح رفاه و امنیت کشورهای ما خواهد شد. بنده در همین راستا ایده ایجاد یک شبکه ارتباطی میان کشورهای منطقه را مطرح کردم و بری، همچنین الگو و بستر من،ی برای پیگیری این ایده است.

ایران حامی راهکارهای منجر به صلح و آرامش در افغانستان
دکتر پزشکیان با اشاره به دغدغه نخست وزیر هند درباره مسائل افغانستان خاطرنشان کرد: باید با انگیزه و اراده ساخت آینده منطقه با افغانستان نیز تعامل و گفتگو داشته باشیم. باید کمک کنیم تا ملت افغانستان نیز با حل مشکلات به صلح، آرامش و رفاه برسند؛ جمهوری اسلامی ایران حامی هر اقدامی است که به تثبیت صلح و آرامش در افغانستان کمک کند.

مودی: سلام من را به رهبری برس،د؛ به دنبال گسترش همکاری با ایران هستیم
نخست وزیر هند نیز در این دیدار با اشاره به سفر قبلی خود ایران و دیدارش با رهبر معظم انقلاب اسلامی، سفر خود را به یاد ماندنی توصیف کرد و از دکتر پزشکیان خواست که سلام‌های وی را به مقام معظم رهبری برساند و گفت: گسترش همکاری با ایرانِ تحت مدیریت شما انتظار و خواسته هند است.

کشتار بیگناهان در غزه و لبنان، قابل قبول نیست
«مودی» با بیان اینکه کشتار بی‌گناهان در غزه و لبنان از نظر هند قابل قبول نیست و با هدف استقرار صلح و آرامش در منطقه در حال رایزنی هستیم، افزود: همچنین با جنابعالی موافقم که در زمینه حقوق بشر نباید استانداردهای دوگانه وجود داشته باشد.
نخست وزیر هند در ادامه من،ات دو کشور را استوار بر روابط دیرینه دو تمدن بزرگ و برخوردار از اشتراکات فرهنگی فراوان دانست و اظهار داشت: توسعه بندر چابهار از نظر هند بزرگترین رکن همکاری‌های فیمابین است و معتقدیم توسعه این بندر نقش مهمی در تنظیم روابط دو کشور و نیز روابط ایران و هند با دیگر کشورهای منطقه دارد.
مودی با تاکید بر علاقمندی کشورش برای گسترش روابط اقتصادی و همکاری‌های تجاری با ایران تصریح کرد: با ایده جنابعالی برای گسترش روابط و همکاری‌های کشورهای منطقه کاملا موافقم و باور داریم که تعمیق و تقویت روابط کشورها به خصوص در زمینه اقتصادی منافع همه منطقه را تامین خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر سه‌شنبه اول آبان‌ماه با هدف شرکت در شانزدهمین اج، سران کشورهای عضو گروه بری، وارد کازان در کشور روسیه شد
پزشکیان  روز چهارشنبه در اج، اصلی بری، که با حضور سران کشورهای عضو گروه بری، برگزار خواهد شد، سخنر، خواهد داشت.
علاوه بر پزشکیان، روسای جمهور روسیه، چین، آفریقای ج،ی، مصر، امارات متحده ،ی، نخست وزیر هند و وزیر امورخارجه برزیل به نمایندگی از رئیس‌جمهور این کشور که به دلایل پزشکی غایب است، نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
«تقویت چندجانبه گرایی» موضوع محوری نشست سران بری، خواهد بود.
رئیس‌جمهور کشورمان روز پنجشنبه سوم آبان نیز در اج، بری، پ، که با حضور سران کشورهای عضو گروه بری، و کشورهای علاقه مند به همکاری با این اتحاد که با ،وان «بری، و ج، جه،» برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.
بنا بر اعلام معاون امور سیاسی دفتر رئیس‌جمهور ، دکتر پزشکیان در نشست‌های مختلف بری،، در مجموع سه سخنر، ارائه می‌کند و با رؤسای روسیه، چین، هند، مصر و دیگر کشورها با هدف توسعه روابط فیمابین ملاقات دوجانبه خواهد داشت.
 

گروه بری، سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ سال بعد آفریقای ج،ی به این گروه ملحق شد.
جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. به گفته برخی مقامات روس، ،ستان با وجود دعوت به این گروه، همچنان در حال تصمیم گیری در این زمینه است. گفته شده است که وزیر امورخارجه ،ستان سعودی در این اج، ریاست هیأت این کشور را برعهده خواهد داشت.

اج، شانزدهم سران بری،، نخستین نشست رهبران این گروه است که با حضور رسمی ایران به ،وان عضو تمام عیار برگزار می‌شود.
کشور روسیه به ،وان رئیس دوره ای گروه بری، در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اج، سران گروه بری، است که سوم آبان ماه به کار خود پایان خواهد داد. 
به گفته دستیار رئیس‌جمهور روسیه،‌ نمایندگان ۳۶ کشور به رویداد بری، در کازان خواهند آمد که از این تعداد، ریاست هیأت‌های ۲۲ کشور را رهبران این کشورها برعهده خواهند داشت. علاوه بر این، رؤسای ۶ سازمان بین‌المللی نیز در این اج، شرکت خواهند کرد.

بنا بر آ،ین گزارشهای منابع خبری، رؤسای جمهور ،یه، بلاروس، بولیوی، قزا،تان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان، ازب،تان، موریت،، کنگو، صربسکا، لائوس، تاجی،تان، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نخست وزیران ارمنستان و ویتنام از مقامات ارشد کشورهای دوست بری، پنجشنبه در نشست بری، پ، حضور خواهند داشت.
بر این اساس، معاون رئیس جمهور ونزوئلا، وزیران امور خارجه کوبا، تایلند، ما،ی، بحرین، بنگلادش، اندونزی، رئیس دفتر رئیس جمهور مغولستان، نماینده ویژه رئیس جمهور نیکاراگوئه و معاون اول وزیر امور خارجه سریلانکا نیز قرار است به کازان سفر کنند.
روسای سازمان ملل متحد، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کشورهای مستقل مش، المنافع، سازمان همکاری شانگهای، اتحادیه روسیه و بلاروس و بانک توسعه نوین از دیگر مقاماتی هستند که در اج، بری، پ، شرکت خواهند کرد.

کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه، سومین شهر این کشور از نظر گردشگری محسوب می‌شود و در فاصله حدود ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد.

کشور برزیل از ابتدای سال ۲۰۲۵ ریاست دوره‌ای بری، را برعهده خواهد داشت.


منبع: https://www.irna.ir/news/85636329/%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D9%84%D9%88%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%AF%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%B1